Bij inval in Almere werd ruim 8 miljoen euro cash gevonden

Bij inval in Almere werd ruim 8 miljoen euro cash gevonden

Bij de inval in een woning aan de Leemwierde in Almere werd op 24 januari ruim 200 kilo aan drugs en een groot geldbedrag gevonden. De politie meldt vrijdag dat het gaat om een geldbedrag van ruim 8 miljoen euro. Twee verdachten zitten nog zeker drie maanden vast.


Het pand werd binnengevallen nadat uit onderzoek bleek dat in de woning aan de Leemwierde mogelijk drugs aanwezig waren. In de woning troffen agenten twee mannen aan. Beide mannen, een 36-jarige Amsterdammer en een 64-jarige Almerenaar, werden aangehouden.

Bewakingseenheid

Omdat het contante geldbedrag volgens de politie dermate groot was en ruim 200 kilo aan drugs gevonden werd, werd de Bewakingseenheid met spoed opgeroepen. Zij hielden de woning enkele uren in de gaten, zodat het huis veilig doorzocht kon worden. Tijdens de doorzoeking werden ook meerdere waardevolle spullen gevonden. Alles werd in beslag genomen en de drugs zijn vernietigd.

Luxe horloge

Om wat voor soort drugs het gaat, meldt de politie niet. Wel is inmiddels duidelijk dat in het pand ruim 8 miljoen euro cash geld is gevonden. Daarnaast is er ook een horloge met een waarde van ongeveer een half miljoen euro in beslag genomen.

De verdachten zitten nog zeker 90 dagen vast.