Blunder leidt politie naar tonnen aan cash

Een man maakte zondagmiddag in Rotterdam de kapitale fout dat hij met een tas met tonnen aan cash aanklopte op het raam van een auto met daarin een agent in burger. De man had zich vergist en moest eigenlijk bij een auto zijn die een plaats verder was geparkeerd. Toen hij zijn blunder ontdekte probeerde hij te vluchten. 

Op zijn vlucht gooide hij de tas met geld weg. Ook wierp hij een huissleutel in een nabijgelegen sloot. Het mocht allemaal niet baten.

Doorgeladen vuurwapen

De man werd gearresteerd, evenals zijn kompaan die in de auto zat die voor de agent in burger stond geparkeerd. De sleutel werd uit de sloot gevist en bleek te behoren tot een woning in de Rotterdamse Duisburghof. De politie had gezien dat de man met de tas met geld uit dat huis was gekomen. In de woning trof de politie pakken met (hard)drugs, een doorgeladen vuurwapen,  nog meer cash geld, een seal-apparaat en allerlei spullen voor een hennepkwekerij.  Een grote kluis die in de slaapkamer stond, is met behulp van een hoogwerker van de brandweer naar buiten getakeld (foto).

Geen toeval

Het was geen toeval dat de agent in burger op de Keulenhof in Rotterdam stond geparkeerd. Hij nam deel aan een politieactie waarbij een aantal onherkenbaar surveillerende politieauto’s een voertuig volgden met verdacht rijgedrag. Die auto parkeerde uiteindelijk op de Keulenhof. De bestuurder was bezig met het vrijmaken van de plaats van het reservewiel toen zijn kompaan bij de agent in burger aanklopte.