BMW was vluchtauto bij moord Mario (UPDATE)

Volgens de politie is de dader van de moord op Mario Magan Tier (45) in de nacht van zondag 8 februari 2015 met een zwarte BMW ontkomen. Dat maakte de politie bekend in Opsporing Verzocht.

(beeld facebook)

C3

Mario Magan Tier had iets na middernacht vlakbij zijn huis aan de Bertelmanstraat in Amsterdam-Zuid zijn blauwe Citroen C3 ingeparkeerd. Op dat moment raakte de schutter hem van dichtbij meerdere keren. Magan Tier werd direct zo zwaar gewond dat hij ter plekke in zijn auto stierf. Hij was vader van twee kinderen.

Kickboksgala’s

Mario Magan Tier, ook wel Bolle Mario, Dikke of de Spanjaard genoemd, was zoon van een Spaanse vader en een Nederlandse moeder. Hij groeide op in de buurt waar hij is doodgeschoten. De politie stelt dat hij in zijn jeugd werd gerekend tot de Bertelmanpleingroep, een groep jonge criminelen uit de buurt tussen het Haarlemmermeerstation en het Olympiaplein. Hij hield zich ook bezig met de organisatie van kickboksgala’s met zijn bedrijf Real Fighters. Hij was verdachte in een lopend onderzoek naar grootschalige handel in cocaïne (zie hier en hier).

BMW-7

Getuigen hebben gezien dat de schutter na de liquidatie de Des Présstraat inloopt en daarna de Pieter Lastmankade op. Getuigen zien hem voor het laatst op de hoek bij de Hendrik Jacobszstraat. Tegelijkertijd reed een donkere BMW met hoge snelheid over de Pieter Lastmankade en draaide daarna de brug bij het Amsterdams Lyceum over. De oudere BMW uit de 7-serie verdween in de richting van het Olympiaplein. De politie vermoedt dat dit een vluchtauto was waarmee de schutter mogelijk is afgezet of na de moord is opgepikt.

Muts

De dader was een man met een getinte huidskleur, ongeveer 30-35 jaar oud en ongeveer 170-175 cm lang met een bol, rond gezicht en een normaal tot slank postuur. Hij was gekleed in een donkerkleurige, mogelijk gewatteerde jas en donkere jeans en droeg een capuchon of muts.