Bommen bij de Jumbo: politie zoekt Suzuki

De politie is op zoek naar de bestuurder van een witte Suzuki Swift die bij de Jumbo was op het moment dat daar op 8 mei in Groningen een bom werd gelegd. De politie heeft een lijst van 150 eigenaren van zo’n auto in Groningen; de bestuurder was mogelijk getuige in de zaak, de politie benadrukt dat het niet gaat om een verdachte.

Dat meldt RTV Noord. De politie probeert al maanden een man te vinden die verantwoordelijk wordt gehouden voor het leggen van twee bommen en een bommelding bij de Jumbo in Groningen. Mogelijk zijn daar meer personen bij betrokken.

Op 8 mei werd een zwaar explosief gevonden in een filiaal aan de Wilhelminakade, op 31 mei kwam een bom tot ontploffing op het Overwinningsplein. Daar zijn beelden van de bommenlegger gemaakt. Op 6 juni werd de Euroborg, het winkelcentrum bij het stadion van FC Groningen, ontruimd in verband met een bommelding bij de Jumbo.

Zoektocht naar kookwekkers

Eerder vroeg de politie al eens om informatie over de bestuurder van de Suzuki Swift die werd gezien op de avond van de eerste bom bij een Jumbofiliaal. Dat leverde niets op, en daarom zijn de afgelopen weken de 150 eigenaren met een brief of bezoek aan huis benaderd. Dat heeft vooralsnog niks opgeleverd.

De politie ging eerst al langs de deuren bij eigenaren van een bepaalde kookwekker, omdat die in een bom was verwerkt. Er wordt benadrukt dat de zaak nog niet op een dood spoor zit, volgens een woordvoerder worden op dit moment alle tips uitgezocht.

Lees ook:

Wordt Jumbo afgeperst?