Bram Moszkowicz moet neef 10.000 euro schadevergoeding betalen

Voormalig advocaat Bram Moszkowicz (60) moet 10.000 euro schadevergoeding betalen aan zijn neef Yehudi (39), omdat hij in 2015 onrechtmatige uitlatingen over hem heeft gedaan. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vrijdag besloten. Bram zei onder meer dat Yehudi de achternaam Moszkowicz niet waard is.

Bram zei in 2015 in Studio PowNed over advocaat Yehudi Moszkowicz: ‘Mijn broers David en Max, en daar hebben we het hier over, dat zijn uitstekende juristen, die de praktijk nog hebben. En ik kan ook als je het me vraagt alleen maar de mensen aanraden daar vooral naartoe te gaan. Dat geldt overigens niet voor m’n neefje Yehudi, want die is de achternaam niet waard.’

“Niemendal”

Verder noemde Bram zijn neef ook nog “eigenlijk een niemendal” en herhaalde hij zijn eerdere woorden door te zeggen: ‘Anders dan Max en David waar ik mijn problemen mee heb daar zeg ik je, je kent me ook wel lang genoeg dat ik open en eerlijk ben, dat zijn uitstekende juristen. Dat is met m’n neefje niet het geval.’

Geen rectificatie

Vanwege deze uitspraken eiste Yehudi een schadevergoeding. Ook eiste hij een rectificatie op Twitter en in de Telegraaf. De rechtbank besloot vrijdag dat Bram zijn neef een bedrag van 10.000 euro moet betalen voor immateriële schade. Het verzoek tot rectificatie wees de rechtbank af.