Bram Moszkowicz wil weer advocaat worden

Eens was hij Neerlands bekendste strafrechtadvocaat, maar in 2013 werd hij na een reeks ernstige misstappen voor het leven geschrapt: Bram Moszkowicz. In het tv-programma EenVandaag vertelt hij dat hij terug wil keren als advocaat. ‘Wat ik het meeste mis is het in de zaal staan.’ 

Het Hof van Discipline bepaalde vier jaar geleden dat Moszkowicz zijn beroep nooit meer mag uitoefenen. De Orde van Advocaten had een schorsing van zes maanden geëist, maar het Hof koos uiteindelijk voor de zwaarste straf: Moszkowicz werd levenslang uit het ambt gezet.

Vertrouwen

In de Advocatenwet is bepaald dat raadslieden die uit het ambt zijn gezet, na tenminste vijf jaar aan de Raad van Toezicht kunnen vragen om weer beëdigd te worden als advocaat. Moszkowicz in EenVandaag: ‘Als het kan, zou ik het wel weer willen. Ik heb geleerd van de fouten die ik heb gemaakt. Ik kan alleen maar hopen dat als ik zo’n verzoek doe, hier neutraal naar wordt gekeken. Ik heb daar wel vertrouwen in.

Aston Martin

De oud-advocaat vertelt in het programma ook kort over zijn financiële problemen, waardoor hij onder andere gedwongen was zijn Aston Martin te verkopen. Zijn faillissement is inmiddels opgeheven.

Op 1 augustus begint Moszkowicz als juridisch adviseur bij Hoogervorst Strafadvocatuur. Dat is het nieuwe kantoor van zijn vriendin, de Amsterdamse advocaat Nienke Hoogervorst.

Hieronder de uitzending van EenVandaag.