Brand en meerdere explosies bij plofkraak in Amsterdam-Osdorp

Bij een plofkraak op een geldautomaat in Amsterdam-Osdorp is zaterdagochtend vroeg forse schade ontstaan. Ook brak er brand uit na meerdere explosies. De daders zijn op een donkere scooter gevlucht.

De plofkraak vond rond 05.10 plaats op een geldautomaat aan de Tussen Meer in Amsterdam-Osdorp. De pinautomaat van Geldmaat zat gevestigd bij een tabakszaak waarin ook een postkantoor zit.

Grote vlammen

Getuigen hoorden drie enorme knallen die tot in de wijde omgeving te horen waren. Op foto’s die via sociale media zijn verspreid is te zien dat de ravage groot is. De gevel van de tabakszaak raakte flink beschadigd en de straat ligt bezaaid met glas en puin. Ook zijn op sommige foto’s grote vlammen te zien doordat er brand uitbrak na de explosies.

Omliggende woningen zijn ontruimd. De politie meldt dat er sprake is van veel schade, ook in naastgelegen panden. Door wegwerkzaamheden is de straat afgesloten, waardoor hulpdiensten er lastig bij konden komen.

EOD

Het Team Explosieven Verkenning van de politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) doen ter plaatse onderzoek. De Forensische Opsporing doet sporenonderzoek.

Getuigen zagen na de plofkraak een donkere scooter met twee personen wegrijden in de richting van het flatgebouw aan Langswater. Een politiewoordvoerder meldt aan AT5 dat er geen geldbedrag is buitgemaakt.

https://twitter.com/maikeltjeonline/status/1548151617056149507?s=20&t=vWPuMP5Yssw0fRcdomMw1A