Brandweerlieden maakten foto’s liquidatieslachtoffer

Brandweerlieden hebben in Amsterdam foto’s gemaakt van de reanimatie van Kelvin Maynard (foto), die nadat hij was beschoten met zijn auto tegen de brandweerkazerne reed op de Langbroekdreef in Amsterdam-Zuidoost. Maynard overleed kort daarna.

Al snel na het incident circuleerden er foto’s van het slachtoffer op de plaats delict op de sociale media. Daarop was ook te zien hoe hulpdiensten Maynard probeerden te reanimeren. Omdat daarbij nog geen persfotografen aanwezig waren ontstond er al snel het vermoeden dat brandweerlieden de foto’s hadden gemaakt. Dat heeft minister Grapperhaus nu bevestigd aan de Tweede Kamer.

Ongenoegen

Grapperhaus schrijft  dat de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland bevestigt dat de foto’s zijn gemaakt door ‘een of meer brandweerlieden van deze regio’. De minister uit daar zijn ongenoegen over en laat weten dat een extern bureau een onderzoek is gestart. Daarna volgen maatregelen.

Bekende van de politie

Kelvin Maynard was een bekende van de politie, ter zake waarvan is niet bekend gemaakt. Kelvin Maynard voetbalde onder meer bij FC Volendam, FC Antwerp en FC Emmen. Dit seizoen speelde hij bij Alphense Boys in Alphen aan den Rijn. Zijn laatste clubs waren FC Burton Albion, Spakenburg en Quick Boys. Daarvoor voetbalde hij in het buitenland.

Mogelijk houden de liquidaties van Kelvin Maynard, Julian Curiel (begin augustus in de Bijlmer) en die van Genciël “Genna” Feller (op Curaçao) verband met elkaar. Zie ook: Drie liquidaties en 400 kilo coke.