Britse stamgasten Rotterdams café veroordeeld (VIDEO)

Twee Britten zijn in Engeland veroordeeld in een groot cocaïne-onderzoek met uitlopers naar Nederland. Twee van oorsprong Turkse broers zijn in Rotterdam hoofdverdachte in een zaak die in maart 2016 voor de rechter komt. In die Nederlandse zaak gaat het om de import van 700 kilo cocaïne.  

De Ketel

De 47-jarige Anthony Dennis (foto links) en de 39-jarige Anthony Wilson (foto rechts) kregen straffen van 13 en 12 jaar cel. Ze zouden samen met Nederlandse verdachten cocaïne hebben geïmporteerd of voorbereidingshandelingen hebben verricht. De twee mannen waren vaste bezoekers van café De Ketel Rotterdam-Zuid, dat in 2013 in een Nederlands opsporingsonderzoek in beeld kwam als façade voor wereldwijde drugshandel. Hier hadden de twee Turkse broers het voor het zeggen. Zij maakten volgens het Openbaar Ministerie afspraken en onderhielden contacten met leveranciers en afnemers van drugs.

Oktober 2013

In heimelijk afgeluisterde ontmoetingen in het café bleek dat de Engelse verdachten cocaïnetransporten vanuit Zuid-Amerika organiseerden.  De Turkse broers en medeverdachten zouden verantwoordelijk zijn geweest voor het binnenhalen van de drugs en de opslag van de gesmokkelde partijen. Tijdens een grote politieactie in oktober 2013 is bij de doorzoeking van de woningen van de verdachten en het café beslag gelegd op 13 (doorgeladen) vuurwapens, waaronder een Kalasjnikov AK-47 aanvalsgeweer. Daarnaast werden meer dan 300.000 euro contant geld, personenauto’s, dure horloges, mobiele telefoons, administratie, een cocaïnepers in beslag genomen.

De strafzaak tegen meer dan 10 verdachten in Nederland wordt in maart volgend jaar door de rechtbank Rotterdam behandeld.