Broers bekennen moord op Nederlander (UPDATE)

De twee broers die zaterdag zijn aangehouden door de Guardia Civil zijn aangehouden voor de moord op de Nederlander Martin Verfondern hebben bekend, zo melden Spaanse media. Inmiddels is één van de twee vrijgelaten.

Verklaring

Julio (51) en Juan Carlos Rodríguez González (47) zouden tegenover de Guardia Civil na hun aanhouding een verklaring hebben afgelegd maar nog niet tegenover de onderzoeksrechter. De twee zijn daar dinsdagmiddag voorgeleid.De jongste broer is door de rechter in bewaring gesteld op verdenking van moord de ander heeft huisarrest opgelegd gekregen.

Onmin

Martin Verfondern woonde met zijn vrouw in het afgelegen gehucht Santoalla in Galicië, in het uiterste westen van Spanje, en verkeerde in onmin met de familie van de broers, de enige andere bewoners. Hij verdween in januari 2010. Zijn resten zijn eerder dit jaar gevonden.

Pistool

Twee dagen geleden hebben agenten tijdens een zoekactie een pistool gevonden, waarmee de Nederlander vermoedelijk is doodgeschoten. Tegen Spaanse media hebben leden van de familie González altijd gezegd niets te  weten van de moord en dat ze hem ‘diep in hun hart’ erg mochten. De weduwe van de Nederlander heeft altijd naar de buren gewezen als verdachten.