‘Broers boden 5000 euro voor liquidatie’

De broers Idris (26) en Abas M. (25) uit Zwolle zouden 5000 euro hebben willen betalen voor het uitvoeren van een liquidatie. Ze zouden dan zelf ook een automatisch vuurwapen en een peilbaken aan de huurmoordenaar leveren. Dat schrijft De Stentor naar aanleiding van de verlenging van het voorarrest van beide verdachten.

Beide broers werden kort geleden aangehouden voor een liquidatiepoging en het uitlokken van moord. De broers zouden ergens tussen 1 augustus en 15 oktober van dit jaar de opdracht voor moord hebben verstrekt. Doelwit zou een rivaal van beide broers zijn geweest. Idris (26) en Abbas (25) M. zijn bekenden van de politie. In 2016 werden ze veroordeeld voor cocaïnehandel.

Explosie

De oudste van de 2 broers ontsnapte op 22 september van dit jaar in de Zwolse wijk Stadshagen aan een aanslag op zijn leven. Hij werd ’s nachts met een automatisch vuurwapen beschoten in de Van Disselstraat, waarbij hij licht gewond raakte. Idris M., was voorheen eigenaar van grillroom Da Vinci aan de Oude Vismarkt in Zwolle, waar in 2014 een enorme explosie plaatsvond. Bij de explosie werd de complete voorgevel en het interieur van het pand weggeslagen.

Laag bedrag

5000 euro voor het uitvoeren voor een liquidatie lijkt een laag bedrag. Crimineel Randall D. bijvoorbeeld kreeg 130.000 euro beloofd voor de liquidatie van Ali Motamed in Almere, zo maakte justitie op uit ontsleutelde pgp-berichten. D. is voor die liquidatie niet veroordeeld. Amsterdammers Moreo M. (36) en Anouar A. (29) zijn respectievelijk tot 25 en  20 jaar cel veroordeeld voor de liquidatie van Motamed.

“Noffel”

De 38-jarige Naoufal “Noffel” F. heeft van de Amsterdamse rechtbank levenslang gekregen voor het uitlokken van de moord op de Iraanse elektricien Ali Motamed.