‘Buit diamantroof Zaventem tien keer groter’

De diamantroof op de luchthaven Brussels Airport in het Belgische Zaventem heeft de daders veel meer opgeleverd dan de Belgische diamantsector doet geloven. Volgens Marokkaanse Inlichtingendiensten bedroeg de buit geen 37 maar 300 miljoen euro.

Een groep Belgische onderzoekers is inmiddels teruggekeerd uit Marokko, waar volgens hen de diamantroof op poten is gezet. De diamantsector zou uit ‘commerciële overwegingen’ de buit van de kraak hebben geminimaliseerd, schrijven Belgische media.

In Marokko zijn de Belgische rechercheurs samen met de plaatselijke autoriteiten op zoek gegaan naar de hoofdverdachte, maar die is nog niet gearresteerd.

Op 5 april bezorgden de Marokkanen hun Belgische collega's hun bevindingen. Die schrijven zwart op wit dat de 120 gestolen koffertjes met diamanten niet 50 miljoen dollar maar 300 miljoen euro waard waren, schrijft De Morgen.

Bij een overval in februari op de luchthaven in Zaventem, bij Brussel, namen zeker acht gewapende mannen 121 colli’s met diamanten mee. De buit zou volgens de eerste berichten zo’n 50 miljoen dollar waard zijn.

Lees ook:

Verdachten diamantroof Zaventem ontkennen

Overvallers Zaventem dachten geld te roven

31 arrestaties diamantroof Zaventem