Burger verdachte bij dood Macedoniër

Een 28-jarige man uit de omgeving van Maastricht wordt in de zaak van de overleden Macedoniër Bekim Hasani verdacht van dood door schuld. Dat meldt De Limburger. Hasani overleed na een arrestatie op 18 december in het Maastrichtse winkelcentrum de Brusselse Poort.

Door het lint

Bekim Hasani ging zwaar door het lint toen een marechaussee hem naar zijn identiteitsbewijs vroeg. De 28-jarige verdachte zou als eerste omstander een agent, een marechaussee en een politieman in burger te hulp zijn geschoten om Hasani te overmeesteren in het winkelcentrum. Vervolgens zouden ook andere voorbijgangers zich in de worsteling met de Macedoniër hebben gemengd. Het slachtoffer was getrouwd met een Nederlandse vrouw en tobte met psychische problemen.

Gemeld

De verdachte heeft zich dinsdag vrijwillig gemeld in het politiebureau van Maastricht. Zijn advocaat, Peer Szymkowiak, bevestigt dat over die datum eerder een afspraak was gemaakt. De Maastrichtenaar is niet gearresteerd. Het Openbaar Ministerie wil niets zeggen over deze nieuwe ontwikkelingen.

Volgens Szymkowiak heeft zijn cliënt de politie, naar beste eer en geweten, willen helpen. „Hij was ervan overtuigd dat assistentie nodig was bij de arrestatie van de man. De beelden die de politie heeft veiliggesteld maken dat ook duidelijk. Het is dan uiterst pijnlijk om te horen dat politie en justitie je achteraf als verdachte van dood door schuld zien.”

Volgens andere bronnen zijn de betrokken politiemannen en de marechaussee tot nu toe als getuigen gehoord en niet als verdachten