‘Caloh Wagoh wilde George van Dijk in de bajes ombrengen’

De 55-jarige George van Dijk is in allerijl en onder strenge veiligheidsmaatregelen naar een ander huis van bewaring overgebracht. Volgens de inlichtingendienst GRIP zou motorclub Caloh Wagoh hem achter de tralies willen vermoorden.

Dat meldt De Telegraaf.

De Hilversums crimineel zit zelf vast als medeverdachte van 2 kopstukken van Caloh Wagoh: Greg R. en Delano “Keylow” R. (foto). Volgens het GRIP wilde Caloh Wagoh Van Dijk liquideren, omdat ze bang zijn dat de Hilversummer zijn kennis over de motorclub zou gaan delen met justitie.

“Hannibal the Cannibal”

‘Ik weet niet wat er allemaal aan de hand is’, aldus Van Dijk tegen De Telegraaf, die kort voor en na zijn overplaatsing even mocht bellen. ‘Ik heb slechts incassoklussen voor Greg R. gedaan, maar wordt nu beschuldigd van een reeks strafbare feiten. Justitie probeert me onder druk te zetten om te verklaren over wat ik allemaal weet maar dat zou ik nooit doen. Ik ben geen verrader. Ze vervoerden me zojuist alsof ik Hannibal “the Cannibal” Lecter ben.’

Liquidaties

De 71-jarige Greg R. en Delano R. (48) worden verdacht van betrokkenheid bij verschillende liquidaties. Onder andere die van Jaïr Wessels in Breukelen en Zeki Yumusak in Rotterdam. Delano R. is ook verdacht van de liquidatie in 2017 in Den Haag van Farid Souhali (39) op 17 april 2017. Souhali is op een parkeerplaats in zijn auto doodgeschoten vanuit een grijze stationwagon.

Kroongetuige

Kroongetuige Tony de G. heeft belastende verklaringen afgelegd tegenover Greg R. en “Keylow”. Of die verklaringen er ook voor gezorgd hebben dat George van Dijk nu achter de tralies zit, is niet bekend.

25 jaar cel

De naam George van Dijk is verbonden aan zo’n veertig veroordelingen, 25 jaar cel, talloze geweldsdelicten en ten minste drie dodelijke slachtoffers. ‘Ik ben een crimineel’’, gaf hij in 2014 toe aan journalist Silvan Schoonhoven, die een interview met Van Dijk publiceerde in het Noord-Hollands Dagblad. ‘Maar ik ben geen kutcrimineel. Ik ben geen slecht mens die tasjes rooft van oude vrouwtjes. Als ik naar “Opsporing verzocht” kijk, kan ik heel boos worden.’ Zijn vrouw bevestigt: “Hij ging zelfs nog behangen bij mijn ex. Zo’n jongen is het.’’’

George van Dijk overleefde eerder verschillende pogingen en plannen om hem om het leven te brengen.