Celstraffen tot 25 jaar voor dubbele liquidatie

De twee tieners Rolly P. (19) en Yassine B. (18) zijn veroordeeld tot respectievelijk 25 en 20 jaar cel voor de liquidatie van Gilbert Henriëtta (26) en Lindomar Elizabeth (25). Beide mannen werden in december vorig jaar doodgeschoten in Rotterdam terwijl ze in een witte Seat zaten. Het Openbaar Minsterie had 30 en 25 jaar cel geëist

Rolly P. heeft bekend de twee slachtoffers met een kalasjnikov te hebben doodgeschoten. Bij de aanslag werd het hele magazijn van de AK-47 leeg geschoten. De kalasjnikov werd later na een anonieme tip in een woning gevonden waarin P. verbleef. De jongens (tijdens de liquidatie waren ze 17 en 18 jaar oud) zijn door een andere, onbekend gebleven persoon of personen (mogelijk 4 opdrachtgevers) uitgelokt om de moorden te plegen. Namen van de opdrachtgevers hebben de verdachten niet genoemd. Justitie gaat ervan uit dat P. en B. voor de liquidaties beiden 15.000 euro hebben gekregen. Het motief van de liquidatie zou mogelijk gelegen zijn in een ripdeal.

Op de koop toegenomen

Doelwit van de liquidatie was Gilbert Henriëtta (foto boven). In de op hem afgevuurde kogelregen werd ook Lindomar Elizabeth dodelijk getroffen. ‘Het is onvoorstelbaar dat ze de dood van Elizabeth op de koop toe hebben genomen’, zei de rechter bij het uitspreken van het vonnis.

Zwakbegaafd

Volgens deskundige is Rolly P. zwakbegaafd. De kans op recidive (herhaling) acht de rechtbank groot. De andere verdachte, Yassine B. wiens zaak achter gesloten deuren werd behandeld, is volgens deskundigen ‘pedagogisch niet meer te bereiken’. Er zijn nog meer minderjarige verdachten in deze zaak, waaronder een jongen die tijdens de dubbele liquidatie 15 jaar was. Hij was volgens de rechters niet direct betrokken bij de moordpartij en werd vrijgesproken. Wel kreeg hij een werkstraf van 40 uur voor een mishandeling die hij in februari pleegde. De officier van justitie had 9 maanden jeugddetentie geëist.

2 jaar jeugddetentie

Een 17-jarige verdachte die ook in de Audi zat waarmee de daders naar de slachtoffers reden, werd veroordeeld tot 2 jaar jeugddetentie en jeugd-tbs.

Eerdere berichten:

Tieners dubbele liquidatie Rotterdam voor rechter

Verdachte liquidaties Rotterdam-Beverwaard vrijgelaten

Vijfde aanhouding liquidaties R’dam-Beverwaard

16-jarige opgepakt voor dubbele liquidatie

Weer 2 tieners gearresteerd voor liquidaties

Politie pakt tiener op voor dubbele liquidatie (UPDATE)