Celstraffen voor uitbuiting vrouw

Een 31-jarige Hongaarse man moet 42 maanden de cel in voor mensenhandel en witwassen. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch donderdag bepaald. De man bracht een vrouw tussen september 2009 en maart 2012 in Eindhoven ertoe te werken als prostituee en buitte haar uit.

Hij onderhield een relatie met haar, bracht de vrouw naar een prostitutieplek op het Baekelandplein in Eindhoven en zette haar onder druk om haar geld aan hem af te staan. De man heeft een andere vrouw in maart 2012 naar Nederland gehaald met de bedoeling dat zij in Nederland als prostituee zou gaan werken.

15 uur

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank er onder meer rekening mee gehouden dat de man lange tijd misbruik maakte van de kwetsbare vrouw. De man was elke maand een periode in Nederland zonder hier te werken. De vrouw uit Hongarije had geen sociaal netwerk en kon zich in Nederland moeilijk verstaanbaar maken. Ze heeft vele dagen moeten werken, soms vijftien uur per dag.

Geen schuldgevoel

Het weegt voor de rechtbank ook mee dat de man handelde uit puur winstbejag en geen rekening hield met de vrouwen. Hij heeft geen enkel schuldgevoel over de feiten.

De rechtbank heeft de 20-jarige neef van de man en een andere 20-jarige man voor hun aandeel veroordeeld tot celstraffen van drie en twaalf maanden.

Vonnis.