Gemeente wil pand Amsterdamse coffeeshop sluiten na schoten (UPDATE)

De politie zegt dat in Amsterdam-Oost dinsdagnacht een coffeeshop is beschoten. Er is niemand gewond geraakt en er zijn geen verdachten aangehouden. De eigenaar van het pand zegt aan Crimesite dat er niet op het pand is geschoten. Overigens is de coffeeshop al 4,5 jaar gesloten.

Knallen

Rond 03.30 vannacht werden luide knallen gehoord in de Amsterdamse Derde Oosterparkstraat. Politiemensen hebben hulzen gevonden. Volgens de politie waren er ook kogelinslagen in het pand waarin een coffeeshop was gevestigd. De afdeling forensische opsporing heeft ter plaatse een sporenonderzoek gedaan.

Volgens de eigenaar van het pand is de gemeente van plan de ruimte op de begane grond waar de coffeeshop gevestigd was te sluiten. In 2018 was er een explosie van zwaar vuurwerk op de stoep voor de coffeeshop. Daarna is de coffeeshop gesloten. De woningen erboven bleven bewoond.

‘Criminele incidenten’

Volgens de eigenaar van het pand klopt het wel dat er is geschoten in de straat, maar zijn er in het pand geen inslagen geweest. Het lijkt er volgens hem op dat er in de straat geschoten is, maar of die schoten waren gericht op de ruimte waar de coffeeshop was gevestigd is niet vast te stellen. Volgens hem is er enige weken geleden een dreigende tekst op een deur van het pand gekalkt. Hij zegt dat de gemeente spreekt van ‘criminele incidenten’ en daarom het pand wil sluiten, maar dat de benedenruimte al sinds 2018 leegstaat.