Coke gevonden aan Zeeuwse kust

In plaats van Paaseieren, werden er vanmorgen in Zeeland op verschillende locaties langs de kust pakketten met drugs gevonden. In verband met de drukte op de stranden tijdens de Paasdagen, heeft de politie dit vandaag naar buiten gebracht.

Grote kans op cocaïne

De pakketten met drugs werden zondagochtend aangetroffen langs de hele Zeeuwse kust, van Schouwen-Duiveland tot Zeeuws-Vlaanderen. De politie geeft geen bijzonderheden over de vindplaatsen van de drugs, en het aantal pakketten. Ze stelt wel dat er een grote kans is dat er cocaïne in de pakketten zit, en komt daarom met deze waarschuwing.

Erbij blijven

Een woordvoerder van de politie tegen Omroep Zeeland: ‘Normaalgesproken melden we dit soort vondsten niet, maar vandaag komen we er ook mee naar buiten, omdat mensen vanochtend politieauto’s kunnen hebben gezien op het strand.’ De politie raadt aan om bij de vondst van een drugspakket, erbij te blijven staan, en 112 te bellen.

Drugs spoelden eerder aan

Zeeland blijkt al langer populair voor drugssmokkelaars. Op 30 januari spoelden er nog honderden kilo’s cocaïne aan op het strand van Westkapelle. De straatwaarde hiervan loopt in de miljoenen. Twee weken daarvoor spoelde er een visbootje aan op het strand van Cadzand, vol met het witte poeder. De Telegraaf meldt vandaag dat het vaker gebeurt dat vanaf schepen op zee bewust pakketten drugs worden gedumpt, om het zo aan land te krijgen.