‘Coke-verdachte was directeur luxe sportschool’

Eén van de Nederlandse verdachten in de zaak van het cocaïne laboratorium in Abcoude is volgens Het Parool Nol V. (58) die tot zijn arrestatie directeur en aandeelhouder was van de luxe sportschool Medico Vision in het Amsterdamse Olympisch Stadion.

Imaç

Tegen V. is twee jaar cel geëist tegen andere verdachten uit onder meer Colombia is tot 4,5 jaar cel geëist. Volgens justitie nam V. deel aan het criminele organisatie die in zijn landhuis in Abcoude synthetische cocaïne liet fabriceren. Het is voor het eerst dat de Nederlandse politie een lab voor kunstmatige cocaïne ontdekte.

Volgens Het Parool was er in 2014 bij de criminele inlichtingendienst van de recherche al een tip binnengekomen over drugshandel door V., die toen niet tot serieus onderzoek leidde. V. was elftal-leider van het eerste van voormalige voetbalclub Türkiyemspor toen dat naar hoofdklasse opstoomde onder leiding van voorzitter en geldschieter Nedim Imaç, een heroïnehandelaar en politie-informant die in 2007 is geliquideerd.

Profvoetballers

V. was vanaf 2000 betrokken bij de dure sportschool Medico Vision in het Olympisch Stadion. Daar trainden veel bekende sporters zoals Robin van Persie, Daley Blind, Dirk Kuijt en Kenny Tete. Oud-profvoetballers Dries Boussatta en Michael Mols behoorden tot de initiatiefnemers. Binnen Medico Vision was volgens directeur Joost Hazes niet bekend dat V. zijn huis had verhuurd, laat staan dat daar een drugslab zat. Na zijn arrestatie is hij uit de directie gezet.

De rechtbank doet pas over een maand uitspraak in de cocaïnezaak.