‘Coke-zeiler is criminele veteraan’

De 48-jarige Raymond K. die met een zeilboot vol cocaïne werd gearresteerd voor de Braziliaanse kust heeft al een lange criminele carrière achter zich, aldus het Algemeen Dagblad. Al bekend was dat hij in Frankrijk in 2007 tegen de lamp liep (met 598 kilo).

Schaamte

Zijn ex zei tegen de krant: ‘Hoe vaak hij al is opgepakt? Echt, ik ben de tel kwijt.’ Zijn 20-jarige zoon uit Beverwijk zou er al lange tijd over denken zijn achternaam te laten veranderen in die van zijn moeder. Hij schaamt zich ‘kapot’ voor zijn vader, schrijft de krant. Raymond K. komt oorspronkelijk uit Heemskerk. Volgens zijn ex-schooonfamilie is hij zeker tien keer eerder opgepakt.

Wapens

In 1993 werd hij in Zwitserland opgepakt omdat hij omgekatte auto’s wegbracht: ‘De jaren daarna is hij nog minstens tien keer gepakt. Met een strafblad kon hij nooit gewoon werk vinden en hij had die connecties in het criminele circuit nou eenmaal, dus ja… Hij heeft zelfs ooit wapens gesmokkeld door zijn kind, toen nog klein, óp die wapens te zetten. Zo van: onder de baby kijkt de politie niet.’

Niks anders

De vroegere schoonfamilie van Raymond K. bestaat volgens het Algemeen Dagblad uit keurige mensen die werkzaam zijn in de regionale politiek en het vakbondswezen. Zijn ex van wie hij tien jaar geleden scheidde zegt: ‘Ik heb lang gehoopt dat Raymond zijn leven zou beteren, maar hij kán niks anders.’ K. riskeert nu in Brazilië vijftien tot twintig jaar celstraf.