Cokedealer haalt herinneringen op

De 49-jarige Raymond K. die vorig jaar op een zeilboot met 600 kilo cocaïne werd gearresteerd voor de Braziliaanse kust, is aan het bloggen geslagen. Hij vertelt dat hij al meer dan 20 jaar cocaïne smokkelt en aan zijn grote klussen begon nadat hij met twee Colombianen gedetineerd zat in Friesland. Aan boord van zijn zeilboot werd ook een parachute gevonden.

Al bekend was dat Raymond K. in Frankrijk in 2007 tegen de lamp liep met 598 kilo. In zijn blog vertelt hij hoe hij in contact kwam met een Colombiaan die aan het Cali-kartel was gelieerd.

Bajes

De eerste contacten legde hij in 1994 in de Marwei, de gevangenis van Leeuwarden. Raymond K. schrijft op zijn blog:

In de Marwei kwam ik in contact met George D. die daar gedetineerd was voor het grootste cocaïne transport in Europa. Ik was meer gespecialiseerd in het omkatten, vervalsen van documenten en stelen van auto’s. Van cocaïne wist ik weinig. George vertelde mij hoe ze direct via Colombia diepgevroren vruchtensap in vaten invoerde via de haven van IJmuiden.

Via George kwam hij in contact met twee Colombianen die ook vast zaten in de Marwei.

De Marwei was op dat moment echt de school voor criminele kontakten voor iemand die een beetje verstand had, want er zaten nog twee Colombianen op onze afdeling voor grote cocaïnetransporten naar Nederland. Het is geweldig hoe ze al deze criminelen bij elkaar zetten, een betere plek om kontakten te vinden kon ik mijzelf niet bedenken. Ik werkte daar achter de computer samen met een Colombiaan genaamd Jorge die met het Cali cartel samen werkte. Ik kon daar werkelijk elk document maken wat ik nodig had, het op een schijf zetten en met het bezoek mee naar buiten smokkelen. Mijn kennis groeide daarom alleen maar, en ik creëerde een contact in Colombia dat mij vertrouwde. Precies daar waar ik het wilde hebben. Het was nu zaak om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen, en een plan op tafel te leggen om samen het product naar Nederland te krijgen.

Deel 2

Raymond vertelt in het tweede deel van zijn blog, dat vandaag werd gepubliceerd:

Ik wist wat ik wilde, ik wilde naar Colombia om daar de juiste mensen om mij heen te krijgen.  Jorge heeft mij toen in contact gebracht met Julio L. We wilde in eerste instantie alles via vrachtschepen vervoeren, maar om voor deze plannen de punten op de i te zetten moesten we echter buiten zijn. Ik moest naar Colombia om daar te praten met de havenmeesters van Cartagena en Santa Marta. Julio zou met mij meegaan vanwege de taal en omdat hij de omgeving heel goed kende. Ik zou ondertussen mijn kennis opduiken in de haven van Antwerpen waar de schepen binnen zouden komen.

Duitsers

We deden met de cocaïne in mijn ogen alleen maar zaken. Inkoop en verkoop. Niets mis mee. Hetzelfde met de auto’s , alle auto’s die wij ontvreemd hadden waren nieuw en dus uitbetaald door de verzekering, niemand die er onder lijd buiten de verzekering natuurlijk. Verder gaf ik mijzelf het excuus dat 80% van de gestolen auto’s van Duitsers waren. Was eigenlijk ook niets mis mee. Ik kwam even de fiets van opa terughalen. Ik weet het zijn allemaal excuses, maar we deden nooit iets gewelddadig of ruïneerde mensenlevens. Ik begon vervolgens direct weer een garagebedrijfje op te zetten om lekker bezig te zijn en startte daarbij ons project Colombia op. Ik begon aan alle kanten info te verzamelen wat ik nodig had zodra we afreisde naar Colombia. Mijn garagebedrijf liep en het was nu afwachten op de vrijlating van Julio.

Parachute

Raymond K. komt oorspronkelijk uit Heemskerk. Hij heeft naar verluidt een Colombiaanse echtgenote en zou bedrijven in Spanje en Engeland hebben.Volgens zijn ex-schooonfamilie is hij zeker tien keer eerder opgepakt voor (drugs)delicten. De laatste keer was vorig jaar in Recife, Brazilië. De Braziliaanse politie vermoedt dat ergens voor de kust van Zuid-Amerika de cocaïne aan een parachute in zee is gegooid en dat Raymond K. de drugs vervolgens met zijn boot heeft opgepikt.

Hij zegt volgende week zijn onthullingen op de blog te vervolgen. Update: na publicatie van dit artikel is de blog offline gehaald. Hij is nog wel te lezen in de Google Cache.

Zie ook:

Coke dealer is criminele veteraan

613 kilo coke op zeilschip Nederlander