‘Crimineel beschuldigd van vierde moordpoging’ (UPDATE)

Aan Abderrahmane “Sous” el B. (25) is een vierde poging tot moord ten laste gelegd. Hij is maandag formeel voor deze nieuwe zaak aangehouden in zijn cel, aldus Het Parool.

Rechtbank

Vanaf dinsdag behandelt de rechtbank in Amsterdam de zaak tegen El B. en zijn medeverdachte Zakaria “Freaks” Z.. Abderrahmane el B. wordt in deze zaak al beschuldigd van betrokkenheid bij de mislukte liquidatie van de Amsterdamse crimineel Nourdine A., alias Hitler 3 april 2016 in Amsterdam-Slotermeer, op Chahid Yakhlaf (1 november 2014) en het met anderen voorbereiden van de verijdelde moordpoging op een crimineel in Almere in juni 2017. In die laatste zaak zijn enkele verdachten veroordeeld tot celstraffen.

Z. wordt ook verdacht van de poging op Nourdine A..

Bos en Lommerweg

De nieuwste zaak is een poging tot liquidatie van een man, 25 januari 2016 op de Bos en Lommerweg in Amsterdam-West. Het wapen van twee daders op een scooter weigerde. Het beoogde doelwit heeft aangifte gedaan.

Bewijs voor de kwestie tegen El B. ziet justitie in gekraakte versleutelde e-mailberichten uit pgp-Blackberry-telefoons, die El B. en ook Z. (naar elkaar) zouden hebben verstuurd. El B. behoort tot de groep rond Omar L. en Benaouf A..

De nieuwe zaak tegen El B. komt later voor de rechtbank.

Zie ook:

Pro-formazitting tegen verdachten liquidatiepoging Nourdine A.

‘We konden iemand vegen bro, maar geen vervoer’