‘Criminelen overwogen aanslag met raketwerper op RTL Boulevard’

De uitzending van RTL Boulevard is zaterdagavond geschrapt omdat criminelen een aanslag op het programma met een raketwerper of automatische wapens zouden overwegen. Dat schrijft NRC op basis van bronnen bij de opsporingsdiensten. De politie zou berichten hebben onderschept waarin de optie van een aanslag op het programma aan het Leidseplein werd besproken.

Binnen het criminele milieu zou veel ongenoegen bestaan over speculaties in de media over de aanslag op Peter R. de Vries van afgelopen dinsdag.

Ontruimd

De Amsterdamse politie en gemeente willen niet reageren op de achtergrond van de ‘ernstige dreiging’ waardoor RTL Boulevard zaterdagavond niet doorging. De redactie van RTL Boulevard kreeg zaterdag informatie van de driehoek van burgemeester, politie en Openbaar Ministerie in Amsterdam, over een dreiging tegen het programma. Die nam daarop het besluit om niet live uit te zenden. De studio werd vervolgens ontruimd.

De uitzending van zondagavond gaat ook niet door, zo heeft RTL zelf besloten. Het team krijgt rust. Maandag moet het programma worden hervat.