Crystal methlab gevonden in pand buitengebied Eemnes (UPDATE)

In het buitengebied van Eemnes (vlakbij Hilversum) is zondagavond een drugslab gevonden bij een huis. De politie heeft inmiddels bevestigd dat het om een crystal methlab gaat. De omgeving rond het lab werd tot en met maandagavond bewaakt door zwaarbewapende agenten in kogelvrije vesten. Een 66-jarige man uit Den Haag is opgepakt.

‘Aanzienlijke hoeveelheid’

De politie deed zondagavond om 21.00 een inval in een luxe villa aan de Te Veenweg Zuid. Ook hing er om 22.30 lange tijd een politiehelikopter boven de omgeving. In twee schuren werden drugslaboratoria gevonden. Tijdens de inval is een 66-jarige man uit Den Haag aangehouden. Maandagochtend bevestigde de politie dat er een drugslab was aangetroffen in het huis. Nader onderzoek wees uit dat het inderdaad om crystal meth gaat. De politie wil nog niet zeggen om hoeveel drugs het precies gaat, maar wel dat het ‘een aanzienlijke hoeveelheid’ is.

Droneteam

Forensisch experts en agenten dedenl onderzoek bij de woning. Ook was er een speciaal droneteam aanwezig om het terrein vanuit de lucht in kaart te brengen. LFO-experts hebben het drugslab ontmanteld. Een anonieme bron meldt aan Noordhollands Dagblad dat de eigenaar van het pand in Zuid-Afrika verblijft en dat hij het pand een jaar geleden heeft verhuurd aan de huidige bewoner.