Daarom zijn Audi’s populair bij plofkrakers

In Duitsland houdt een groep Nederlandse ram- en plofkrakers de gemoederen bezig: al maandenlang maakt de politie jacht op de groep. Ze worden ook wel de “Audi-bende” genoemd omdat de groep voornamelijk gebruik maakt van snelle Audi’s. Dat zou wel eens te maken kunnen hebben omdat ze vierwielaandrijving hebben.

Dat zegt autojournalist Frank Jacobs van Autoweek tegen RTV Utrecht. Heel veel andere snelle auto’s hebben namelijk geen vierwielaandrijving, en zijn daarom minder geschikt.

Daarnaast zijn de RS-auto’s van Audi enorm snel. ‘Ze kunnen gemakkelijk wedijveren met een Porsche’, aldus Jacobs. ‘Ze zijn alleen een stuk praktischer, je hebt meer ruimte in de auto. En je springt er makkelijk in en uit.’

Afgelopen woensdag pleegden de criminelen een plofkraak in Meppen, net over de grens bij Emmen. Tijdens de vlucht crashte de auto. Een van de daders, een man uit Maarssen, kwam daarbij om het leven.

Ook in Nederland wordt er jacht gemaakt op de groep: woensdagavond werden huiszoekingen in Utrecht en Maarssen gedaan. De politie vermoedt dat de groep uit liefst 200 criminelen bestaat uit Utrecht en Amsterdam.