Daders schietpartij Rotterdam waren een man en vrouw (VIDEO)

De politie heeft in Opsporing Verzocht beelden naar buiten gebracht van de achtervolging en schietpartij op 10 september 2019 in Rotterdam-Alexander. Volgens de politie is daar twee keer geprobeerd een liquidatie te plegen. Eerst werd geschoten in de Berlagestraat en daarna, tussen winkelend publiek, in de Kreeftstraat.

Daders

De daders kaapten een auto van een voorbijganger om weg te komen. De twee daders waren volgens omstanders een man en een vrouw die reden in een zilverkleurige BMW. De man is vermoedelijk rond 30 jaar oud, heeft een donkere huidskleur, is zo’n 1.75 à 180 meter lang en heeft een vrij gespierd postuur. Bij de vrouw is een blonde paardenstaart gezien, maar dat is mogelijk niet haar natuurlijke haar. Zij heeft een getinte huidskleur en wordt tussen 20 en 30 jaar oud geschat.

AK-47

Eerst achtervolgde de BMW vanaf de Mertensstraat een zwarte Range Rover. Op de Berlagestraat, ter hoogte van de Duikerstraat, wordt vanuit de BMW geschoten op de Range Rover. De schutter hanteerde een automatisch wapen, een AK-47.

Op de kruising Hoofdweg en Grote Beer wordt tijdens de achtervolging een fietser bijna aan gereden door de zilverkleurige BMW. De politie komt graag in contact met deze fietser. Om 09.37 uur komt de Range Rover tot stilstand op de Kreeftstraat, bij het Poolsterplein. De twee inzittenden van de Range Rover vluchten over het plein het winkelcentrum in, terwijl vanuit de BMW meermaals met de AK-47 wordt geschoten. Op bewakingsbeelden is te zien hoe vele toevallige voorbijgangers ervandoor stuiven en dekking zoeken.

Carjacking

De BMW scheurt weg, maar niet ver: op de Hoofdweg komt het duo weer in beeld. Ter hoogte van de Vlierbaan bedreigen ze een vrouw die voor een verkeerslicht wacht. Ze dwingen haar haar zwarte Audi A6 af te staan en vervolgen daarmee hun vlucht.
De Audi wordt diezelfde dag rond 18.00 uur teruggevonden aan de Wollefoppenweg, in het noorden van Rotterdam in de buurt van de Zevenhuizerplas. Heeft u gezien wanneer de auto daar werd achtergelaten en mogelijk door wie, dan hoort de politie dat graag.