Dalfour: kort voor zijn dood een ontmoeting

De 29-jarige Brennan Dalfour werd in de nacht van zaterdag op zondag vermoedelijk door de schutter opgewacht of gevolgd, aldus de politie in Opsporing Verzocht. Hij werd rond 01.30 neergeschoten op de Jacob Krausstraat in Amsterdam-West.

Vriend

Dalfour had geen eigen vervoer. Zaterdagmiddag is hij vanaf de Jacob Krausstraat rond 15.00 vertrokken richting een vriend. Later die middag heeft hij bar-café F aan de Agatha Dekenstraat in Amsterdam bezocht. Vroeger heette die bar de “Ronaldinho”.

Om ongeveer 00.35 is Dalfour daar met een taxi vertrokken en afgezet op de hoek van de Hemsterhuisstraat en de Johan Huizingalaan. Daar ontmoette hij een nog onbekende man, met wie hij in de richting van de Robert Fruinlaan liep. De politie zegt niet te weten wie die man is.

Logeeradres

Volgens de politie verbleef Dalfour geregeld in Marbella in Spanje en had hij geen vaste woonplaats in Nederland. Hij verbleef steeds op een logeeradres. De afgelopen tijd was dat bij een familielid in Amsterdam. Toen Dalfour rond 01.30 werd neergeschoten op de Jacob Krausstraat was hij bijna aangekomen bij zijn logeeradres.

Volgens getuigen vluchtte de schutter via een speeltuintje bij de Van Mourik Broekmanstraat richting de Cornelis Lelylaan. Hij zou zou een zwarte of grijze jas aan hebben gehad, van het merk The North Face.