David Moszkowicz toch nog niet geschrapt

Strafpleiter David Moszkowicz wordt toch nog niet voor het leven geschrapt van het tableau. Het hof van discipline in Den Bosch heeft de beslissing van de tuchtrechter, die besloot dat Moszkowicz zijn beroep niet meer mocht uitoefenen, ongedaan gemaakt. Er moet eerst meer onderzoek worden gedaan voor kan worden besloten of Moszkowicz daadwerkelijk wordt geschrapt.

Het hof oordeelde dat er te veel zaken onduidelijk zijn om de klacht te kunnen behandelen. Moszkowicz wordt belangenverstrengeling verweten. Hij stond een de nabestaanden van een slachtoffer van moord bij, terwijl hij ook de verdachte van dezelfde moord bijstond. De advocaat zegt zelf dat hij pas na vijf maanden er achter kwam dat hij tegenstrijdige belangen verdedigde. Toen had hij al wel 1.700 euro geïnd van de familie.

Getuigen horen

De hoogste tuchtrechtbank wil twee getuigen horen. Het gaat om een medewerker van het OM, die met Moszkowicz belde over de belangenverstrengeling. Ook wil het hof de advocaat die de familie eerder bijstond horen. Het hof wil ook graag het dossier inzien die de zaak van Moszkowicz overnam. Op die manier moet duidelijk worden wat Moszkowicz wel en niet wist.

Het onderzoek moet in januari klaar zijn. Dan is de volgende zitting in de zaak. In februari of maart krijgt Moszkowicz te horen of hij, net als zijn broers Bram en Robert, alsnog van het tableau wordt geschrapt.

Het hof heeft wel de klachten van twee andere cliënten toegewezen. Moszkowicz kreeg in die zaak een schorsing van 4,5 maand opgelegd.