De Ieren over Noffel

Gisteren verscheen er in de Ierse Sunday World een bericht dat er een aanslag op Naoufal F. in de gevangenis in Dublin is voorkomen. Noffel werd na politie-informatie overgeplaatst, voordat de aanslag kon plaatsvinden. Eerder zou een bevrijdingsactie van F. tijdens een transport naar de rechtbank zijn verhinderd. 

Noffel zat gedetineerd in de Mountjoy gevangenis in Dublin. Het is niet bekend naar welke PI hij inmiddels is overgebracht.

Twijfelachtig

Het is maar de vraag of de berichtgeving in de Sunday World correct is. Een deel van de Ierse pers publiceert vaker twijfelachtige berichten. The Irish Sun bijvoorbeeld linkte Noffel aan maar liefst zeventien liquidaties. Hij zou volgens de krant ook betrokken zijn bij de onthoofding van Nabil Amzieb. De advocaat van Noffel heeft eerder al aan Crimesite laten weten dat ook de geplande bevrijdingsactie van F (zie hierboven) een onzinverhaal zou zijn.

Pjotr

Naoufal F. werd op 7 april vorig jaar opgepakt. Hij zat toen in een safehouse van de Kinahans, een beruchte criminele familie in Ierland die momenteel in oorlog leeft met de Hutch-clan. Noffel werd aangehouden omdat hij in het bezit was van valse identiteitspapieren. Justitie verdenkt F. van betrokkenheid bij verschillende liquidaties, onder andere die van Samir Scarface B.. Hij is daarvoor echter nooit aangehouden. Justitie heeft F. ook beschuldigd van betrokkenheid bij de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt, maar kreeg het bewijs ook daarvoor niet rond. In oktober vorig jaar werd bekend dat het Openbaar Ministerie F. ook verdenkt van het aansturen van de (mislukte) aanslag op Pjotr R., op 5 november 2015.