‘De kapper moest zo pijnlijk mogelijk dood’ (UPDATE)

De Enschedese kapper die begin 2017 in brand werd gestoken moest zo pijnlijk mogelijk dood. Dat is volgens RTV-Oost een van de beweringen van de kroongetuige in het lopende proces in Almelo tegen de twee verdachten van verschillende beschietingen en moordpogingen in de regio Twente.

Vrouw

Eén van de verdachten, Henri W. (38), heet in milieu “Grote Wolf”. Hij was volgens de kroongetuige verantwoordelijk voor de brandstichting, die het slachtoffer overigens overleefde. De kroongetuige zegt eerst zelf die deze opdracht te hebben gehad (waarmee hij 100.000 euro had kunnen verdienen) maar te hebben geweigerd. Volgens hem was de in Duitsland in een drugszaak veroordeelde Simo D. de opdrachtgever. De motivatie zou zijn geweest dat de vrouw van D. seks had gehad met de kapper.

Uiteindelijk zou de verkeerde kapper in brand zijn gestoken, een man die de zaak kort daarvoor had overgenomen.

Tankstation

Volgens RTV-Oost spreken meerdere getuigen over Grote Wolf als de dader. Op de dag van de brandstichting is hij gefilmd bij een tankstation terwijl hij een blauwe jerrycan met benzine aan het vullen was. Hij ontkent met de aanslag te maken te hebben en zegt dat hij wel vaker benzine in jerrycans haalde, voor onder meer aggregaten.

Tattookillers

De auto die is gebruikt bij de aanslag op de kapper zou volgens de kroongetuige zijn geregeld door één van de zogenoemde tattookillers, Cor P., waarmee Simo D. bevriend zou zijn geraakt in de gevangenis. Deze groep zou volgens de kroongetuige samen met D. opdracht hebben gegeven om een café in Enschede te beschieten, waar motorclub Satudarah vaak samenkwam.

W. is opgepakt met een AK-47 geweer en 75 patronen in zijn auto. W. wordt ook verdacht van beschieten van een man in Enschede, eind januari 2017. Het slachtoffer overleefde die aanslag.

Broer

De broer van Grote Wolf is Maurits R. (25) en heeft als bijnaam Wolfje. Ook hij staat voor de rechtbank op verdenking van gewelddelicten. Hij zou in mei 2017 iemand in Gronau, net over de grens in Duitsland, hebben beschoten. En Wolfje is volgens het Openbaar Ministerie ook de persoon die in dat jaar vier panden in de regio beschoot, waaronder Club LuxXx. In totaal spreekt het Openbaar Ministerie in de zaak tegen de broers van zeven moordpogingen, wapenbezit en bedreigingen. Maurits R. is recent al veroordeeld tot 16 jaar cel voor twee moordpogingen. Samen met twee anderen gooide hij in 2017 brandbommen bij twee huizen waar mensen lagen te slapen naar binnen.

Doelwit van sommige beschietingen waren panden waar leden van de toenmalige MC Satuadarah samenkwamen, onder hen de oprichter van de plaatselijke Satudarah-afdeling Michel B..

Zie meer over de zaak:

Toch geen nieuwe Duitse strafzaak tegen leider Goliath-bende

Leider Goliath-bende verdacht in nieuwe Duitse drugszaak

‘Verdachte moordpogingen Enschede bedreigd in cel’

Alle berichten over de zaak.