De Mol-afperser maakt fouten

De persoon (of personen) die de familie De Mol proberen af te persen maakt fouten. Hij zag een beveiligingscamera over het hoofd die is bevestigd vlak bij het bankje op de begraafplaats in Zeist waar hij een brief neerlegde.

Dna

Dat ontdekte De Telegraaf, die erbij vermeldt dat de politie niet beschikt over beelden omdat de camera kennelijk niet aanstond of de beelden gewist zijn. Bij andere locaties waar brieven zijn achterglaten hingen geen camera’s. Een andere fout is volgens de krant dat de man dna heeft achtergelaten op een envelop. Een treffer in de database bleef echter uit omdat de man kennelijk niet eerder een ernstig misdrijf heeft gepleegd.

Geen masker

Volgens de politie bestaat de kans dat de man die het gebak bestelde zich vermomd heeft maar het zou niet waarschijnlijk zijn dat hij een masker heeft gedragen. De Telegraaf is buitengewoon optimistisch dat de man ‘spoedig’ gepakt zal worden. De recherche heeft inmiddels ruim driehonderd tips binnengekregen. Dar zijn ook ‘zeer bruikbare’ onder, zegt een politiewoordvoerder.

Eerdere communicatie

De politie heeft in het belang van het onderzoek veel informatie achtergehouden. Zo zijn alleen details bekendgemaakt over de laatste vier brieven die kort geleden zijn bezorgd. Over hoe de communicatie een jaar geleden begon is weinig bekend. Ook bijvoorbeeld de aard van de communicatie en de hoogte van het geldbedrag zijn onbekend gebleven. De politie heeft ook geen zekerheid verschaft over de vraag of en welke aanwijzingen er zijn dat er meerdere personen betrokken zijn.