Dealer witte heroïne op vrije voeten

De dealer die witte heroïne als cocaïne verkocht, wordt verdacht van poging tot moord of poging tot doodslag op drie Deense toeristen. Hij wordt ook verdacht van drugshandel. Op dinsdag 20 april is de man door de rechter op vrije voeten gesteld. 

De drie Denen gebruikten de heroïne als cocaïne en raakten onwel toen ze de drugs hadden ingenomen. Witte heroïne is niet gemaakt om te snuiven, dat is levensgevaarlijk. Vorig jaar kwamen drie Britten om het leven nadat ze witte heroïne hadden gebruikt. De dealer die nu vastzit wordt niet verdacht van betrokkenheid bij die zaak, maar er loopt nog een onderzoek naar de dode Britten.

Dealer wist van niets

De dealer is een man van 42, die zich in april bij de politie meldde nadat hij zich op televisiebeelden had herkend. Hij zegt dat hij niet wist dat hij geen cocaïne, maar witte heroïne verkocht. Zijn advocaat zei in de talkshow van Jeroen Pauw dat hij geen drugs gebruikt. ‘Hij gaat uit van het principe don’t use your own product.’

De man heeft de drugs gekocht bij een ‘grotere jongen’, die ‘in die kringen bekend staat als iemand waar je goed spul kunt halen’, aldus de advocaat. Hij heeft geprobeerd verhaal te halen bij zijn leverancier, maar die kon hij niet meer vinden.

Lees ook:


Wat is witte heroïne eigenlijk?