Deense politie doorzocht stiekem huizen Hells Angels

De Deense politie heeft maandenlang onderzoek gedaan naar onder meer een groep Hells Angels voordat de ‘vrijstaat’ Christiania in Kopenhagen begin dit jaar werd binnengevallen. Bij de inval werden kilo’s drugs en grote sommen geld in beslag genomen. In het onderzoek is afluisterapparatuur in auto’s geplaatst, zijn de telefoons van verdachten afgeluisterd en heeft de politie in het geheim huizen van verdachten doorzocht.

De hoofdverdachte in het onderzoek was de prominente Hells Angel Michael Brok. Hij pleegde vlak na zijn arrestatie zelfmoord. Het is nog altijd niet duidelijk waarom Brok zichzelf heeft opgehangen. Er doen verschillende geruchten de ronde. Zo zou de politie bewijsmateriaal over hem hebben gelekt.

Grootste hasjvangst ooit

Brok werd met vier andere Hells Angels gearresteerd bij een grote politieoperatie tegen de drugshandel in Christiania. Alle arrestanten zouden prominente leden van de motorclub zijn geweest. Brok was voorzitter van een chapter in Kopenhagen en was onder meer betrokken bij onderhandelingen tussen de Hells Angels en andere motorclubs om onrust te voorkomen.

De komende tijd staan zeven anderen terecht voor grootschalige drugshandel. Christiania wordt gezien als een ‘vrijstaat’ in Kopenhagen, waar je alles kunt doen, inclusief wiet kopen en gebruiken. De politie heeft de ‘vrijstaat’ al meerdere keren binnengevallen. De actie begin dit jaar leverde de grootste vangst hasj ooit in Denemarken op.