Deken wil dat advocaat wordt geschrapt (UPDATE)

Deken Lex Lensink van de orde van advocaten in Zeeland-West-Brabant heeft een klacht ingediend tegen advocaat Bart V. uit Dongen. De strafpleiter wordt verdacht van wapen- en drugshandel. V. heeft zich in december op eigen verzoek van het tableau laten schrappen, aldus een betrouwbare bron tegen Crimesite

Onafhankelijk daarvan behandelt de raad van discipline volgende week het verzoek om schrapping van de deken. Als V. door de raad wordt geschrapt is de kans uiterst klein dat hij ooit nog zijn beroep kan uitoefenen.

Voorarrest geschorst

De voorlopige hechtenis van Bart V. werd medio januari geschorst. Hij heeft ongeveer een half jaar in voorarrest gezeten. De advocaat zou al jarenlang foute vrienden hebben gehad, onder andere in het Brabantse Sint Willebrord. Twee mannen uit dat dorp zijn net als V. verdachte in wapen- en drugszaak. De zaak zal dit najaar inhoudelijk worden behandeld.

Schorsing

V., die woonachtig is in Dongen,  kreeg in het verleden al zeker tien keer tuchtrechtelijke klachten aan zijn broek over uiteenlopende kwesties. Bart V. werd begin 2017 aangehouden vanwege een aangifte in de relationele sfeer. Hij kreeg ook een schorsing vanwege schending van zijn geheimhoudingsplicht. Hij voerde verder ooit een procedure om uitbetaling van verzekeringsgeld namens zijn vriendin, maar verzweeg dat zij zijn levensgezel was. Ook dat werd een tuchtzaak.