Dertig jaar cel en tbs voor Alex L.

De rechtbank van Lelystad heeft Alex L. veroordeeld tot dertig jaar cel en tbs voor de zogenoemde kruipruimtemoord. L. is schuldig bevonden voor doodslag van zijn vriendin Manon, moord en verkrachting van zijn 15-jarige stiefdochter Fleur en het bezit van kinderporno. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie. 

Op 12 december vorig jaar wurgde Alex L. zijn 41-jarige vriendin Manon en 15-jarige stiefdochter Fleur. Hij verborg de lichamen van de twee in de kruipruimte van hun woning. Een dag later werden ze door de politie gevonden.

Persoonlijkheidsstoornis

De rechters hebben zich in hun oordeel onder andere laten leiden door de conclusies van deskundigen. Zij stelden dat er voor het ombrengen van Manon gewezen kan worden op de persoonlijkheidsstoornis van Alex L. Ten aanzien van de verkrachting en wurging van zijn stiefdochter wordt L. wel toerekeningsvatbaar geacht.

Hartverscheurend

Tijdens de zitting twee weken geleden stelde de rechter dat wat stiefdochter Fleur heeft meegemaakt hartverscheurend is. Na de dood van haar moeder werd ze nog een uur vastgehouden door Alex L. waarbij ze werd verkracht en uiteindelijk om het leven gebracht.