Deze woorden mag drill rapper Rico Racks niet meer gebruiken (VIDEO)

De Londense drill rapper Rico Racks is veroordeeld tot 3 jaar cel voor drugshandel. Ook is hem gedurende 5 jaar verboden om bepaalde woorden in zijn raps te gebruiken.

Rico Racks, echte naam Ervine Kimpalu, kwam op de radar van de politie nadat er in verschillende woningen die aan hem konden worden gelinkt flinke hoeveelheden drugs en cash werden gevonden. Daar kwam bij dat in Racks’ raps openlijk werd gerefereerd aan drugshandel.

Bandoe

Naast zijn gevangenisstraf mag Racks ook woorden die naar criminaliteit verwijzen niet meer in zijn teksten gebruiken. Opvallend is dat daar ook vrij algemene slang woorden tussen zitten, zoals whipping (slang voor rijden). Andere verboden woorden: trapping (in straattaal dealen van drugs), bandoe (woning waar drugs kunnen worden gekocht en gebruikt) en connect (drugs contact).

1011

Het komt vaker voor dat rappers wordt verboden sommige woorden in hun teksten te gebruiken. De West Londense drill rappers 1011 bijvoorbeeld mochten in hun video’s en teksten niet meer refereren aan rivaliserende groepen. En Skengdo x AM kregen een voorwaardelijke celstraf nadat ze tijdens een optreden een verboden rap hadden uitgevoerd.

Ook in de Verenigde Staten kijken politie en justitie met argusogen naar de teksten van rappers. Zo is het Openbaar Ministerie in Los Angeles van mening dat de gewelddadige teksten van rapper Drakeo the Ruler hebben geleid tot het doodschieten van de 24-jarige Davion Gregory. Drakeo zit daarvoor al 18 maanden vast.

Amsterdam

In Amsterdam werd vorige maand de 18-jarige Jay-Ronne Grootfaam doodgestoken. Hij was als drill rapper actief onder de naam RS (TrappyDemon). Voor de moord zijn 2 verdachten aangehouden.

Hieronder een video van Rico Racks: