Dick Vrij eert Hans Nijman

Dit weekeinde heropende voormalig vechtsporter Dick Vrij zijn vernieuwde sportschool Cardio Fitness in Beverwijk. In zijn openingsspeech herdacht een emotionele Vrij zijn voormalig compagnon en vriend Hans Nijman, die in november 2014 bij zijn sportschool werd geliquideerd

Vrij in zijn speech, opgetekend door Noord-Hollands Dagblad (achter betaalmuur): ‘Ik had deze sportschool samen met Hans en ik wilde na zijn dood eigenlijk niet verder. Maar toen besefte ik dat dat geen recht zou doen aan alle trainingen die Hans de afgelopen jaren had gegeven. Ik moest wel verder. Dit is een eerbetoon aan hem.’

Dieptepunt

‘Het is de afgelopen jaren bijzonder moeilijk geweest, met absoluut dieptepunt de dood van mijn beste vriend Hans’ ging Vrij verder in zijn openingsspeech.

De officiële opening vond plaats door een onthulling van een enorme foto van Nijman, in de nieuwe vechtsportdojo in de verbouwde sportschool. Dat gebeurde door Chris Dolman, de voormalig trainer van onder anderen Hans Nijman en Dick Vrij. Dolman in zijn toespraakje tegen Vrij: ‘Het leven gaat over bergen en dalen. Dat heb je zelf ook wel gemerkt met je verplichte vakantie. Houdt je bij je leest en veel succes met je nieuwe sportschool.’ Met de ‘verplichte vakantie’ bedoelde Dolman de tijd dat Vrij achter de tralies zat.

Vrijwillig laten opsluiten

Dick Vrij werd in maart 2015 veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie. Dat was in de zogenaamde Andes-zaak. Hij kreeg toen drie jaar cel, onder andere voor het leiden van een criminele organisatie en mishandeling. Vrij had zich voor de uitspraak en na de liquidatie van Hans Nijman zelf al vrijwillig laten opsluiten, omdat hij zich bedreigd voelde.

Dick Vrij heeft onder andere Willem Holleeders kaak gebroken en toenmalig president van de Hells Angels Theo Huisman ‘een klets in zijn gezicht gegeven’.

Er gingen geruchten dat Vrij na zijn vrijlating naar het buitenland zou vertrekken. Onzin zegt hij tegen het Noordhollands Dagblad: ‘Natuurlijk heb ik me afgevraagd wat ik hier nog te zoeken had. Maar ik kan niet zomaar afscheid nemen van mijn kinderen en vrienden. Daarom blijf ik en richt ik me op deze nieuwe uitdaging.’

BN-ers

Opvallend was dat er tijdens de open dag, die volgde op de opening, verschillende BN-ers aanwezig waren, waaronder Olga Commandeur en Fajah Lourens. De laatste, onder andere schrijfster van een dieetboek, deed een meet and greet. Commandeur gaf een gastles senioren fitness.

Rico Verhoeven

Kickbokser Rico Verhoeven, sinds 2013 wereldkampioen zwaargewicht, gaf tijdens de open dag van Cardio Fitness een clinic aan 60 belangstellenden. ‘We hadden veel meer inschrijvingen, maar er konden er maar 60 in de zaal’, aldus Vrij.

Verhoeven vecht 10 december tegen Badr Hari. Hari bereidt zich met Andrew Houtveen en Mike Passenier voor op het gevecht tegen Verhoeven.