Dieven konden peperdure Audi niet starten

De mannen die met vuurwapengeweld op 18 oktober een zeer exclusieve Audi RS6 DTM roofden bij tankstation Kriterion in Amsterdam-Zeeburg konden de auto niet meer starten nadat ze hem hadden stilgezet. Daarom staken ze hem in brand in een parkeergarage.

Starten

De supersnelle Audi was voorzien van een Keyless Go System waardoor de daders er met de reeds gestarte auto vandoor konden gaan zonder sleutel. Maar zodra je zo’n auto stilzet, moet de sleutel wel in de buurt zijn om hem weer te kunnen starten. Dat was niet het geval. De daders hadden hem inmiddels naar binnengereden in een parkeergarage aan de Nachtwachtlaan in Amsterdam-West. Daar werd de auto in brand gestoken waardoor enorme schade ontstond.

Drie daders

De voortvluchtige daders kwamen bij de tankstation aanrijden in een VW Transporter. Die staken ze in brand terwijl ze de Audi roofden. De politie spreekt van drie daders van rond de 20. Ze zijn zowel bij de roof als bij de parkeergarage gefilmd. Bij de roof waren er twee, in de parkeergarage waren er drie te zien.