Dino Soerel: ‘Ik ben schijtziek van die Holleeder’

Advocaat Nico Meijering heeft zondag een brief gestuurd naar het Openbaar Ministerie en de rechtbank van Amsterdam waarin hij meldt dat zijn tot levenslang veroordeelde cliënt Dino Soerel (foto) bereid is om in het proces tegen Willem Holleeder op zitting te getuigen.

Aanleiding voor het versturen van de brief is de bandopname die Peter R. de Vries heeft gemaakt van een gesprek dat hij heeft gevoerd met Willem Holleeder, toen deze nog gedetineerd zat. In die opname vertelt Holleeder dat Benedict Ficq, de toenmalige advocaat van Soerel, gedreigd zou hebben Holleeder op te laten roepen als getuige in de strafzaak van Dino Soerel.

‘Krankzinnige onzin’

Volgens Nico Meijering was er van een bedreiging uiteraard geen sprake. ‘Wie neemt dat in godesnaam serieus?’ zegt hij tegen de NRC. Meijering vindt dat door de cowboyverhalen van Holleeder de belangen van zijn cliënt Soerel worden geschaad. Dat Ficq heeft lopen dreigen is ‘krankzinnige onzin’ aldus Meijering.

Driemanschap

Volgens het Openbaar Ministerie vormden Willem Holleeder, Dino Soerel en de inmiddels geliquideerde Stanley Hillis een driemanschap dat verschillende moorden liet plegen. Soerel wil nu over dat driemanschap verklaren – vooral ook omdat hij inmiddels verdacht wordt van de moord op Willem Endstra. (Soerel is in hoger beroep veroordeeld tot levenslang voor het opdrachtgeven van de moord op Kees Houtman en Thomas van der Bijl).

Schijtziek

Dino Soerel heeft al eerder verklaard dat Willem Holleeder zijn naam misbruikte. Hij laat bij monde van zijn advocaat aan de NRC weten: ‘Ik ben schijtziek van die Holleeder en al heel lang klaar met zijn leugens en spelletjes. Ik ben blij dat Astrid al drie jaar geleden de waarheid heeft gezegd over het telefoongesprek met De Vries.’

Holleeder’s advocaat Sander Janssen heeft deze week gemeld dat hij maandag op zitting zal reageren op de bandopname van Peter de Vries.

Zie ook:

Peter de Vries levert toch bandopname van gesprek Holleeder aan justitie (UPDATE)

Verhalen uit de map van Peter de Vries

Peter de Vries: Endstra liet moorden plegen