Dit zei Willem Holleeder tegen zijn zus

Een deel van de opname waarop is te horen wat Willem Holleeder heeft gezegd tegen zijn zus Sonja, zijn gisterenavond in het programma RTL Late Night afgespeeld. Op de tapes zijn geen bekentenissen te horen, maar wel hoe Holleeder zijn zus uitscheldt en dreigt haar ‘door de hele straat’ te slaan. Beluister de opname na de klik.

Dinsdag bleek dat Holleeders zussen Sonja en Astrid en zijn ex Sandra verklaringen tegenover de politie hebben afgelegd over Holleeder. Het is niet duidelijk wat de drie hebben verklaard, maar de drie vrouwen zeggen te weten dat Holleeder opdracht heeft gegeven voor liquidaties.

Sonja Holleeder vertelde in De Telegraaf dat Holleeder heeft gedreigd haar te vermoorden, en ook haar twee kinderen zouden door Holleeder worden vermoord. Er zijn geluidsopnames gemaakt waarop Holleeder Sonja bedreigd, die zijn onderaan dit bericht te beluisteren.

Boellaard en Meijer

De fragmenten zijn opgenomen is vlak nadat Luana Luz Xavier, de vriendin van een bekende crimineel, in Amstelveen werd geliquideerd. In eerste instantie waren er geruchten dat het om Sonja Holleeder ging. Vlak daarna had Sonja een afspraak met Willem. Daarin zegt Holleeder dat Jan Boellaard en Frans Meijer, met wie Holleeder Heineken ontvoerden, Sonja dood willen schieten:

Het gesprek loopt daarop uit de hand. Holleeder begint dan op zijn zus te schelden:

Als je nog één keer tegen me schreeuwt, zal je zien wat ik met je doe, kankerhoer. Je moet je bek houden nu tegen mij, begrijp je dat? Anders schop ik je door de hele straat heen. Denk je dat je een grote bek tegen mij kan hebben waar iedereen bij is? (…) Jij bent alleen maar een stoorzender in mijn hele leven. Kankerhoer! AIk heb al die ellende van je. De familie van Cor, iedereen, allemaal tegen mij, door jou. Omdat ze denken dat ik er achter zit, kankerhoer.

Bekijk die tape hieronder:

Lees ook:

Portret: Sonja & Astrid