DJ en producer Siki Martina (31) doodgeschoten in Rotterdam

De man die zondagavond werd doodgeschoten bij metrostation Coolhaven in Rotterdam is de 31-jarige Siki Martina. Dat blijkt uit berichten op sociale media. Het slachtoffer met Curaçaose roots was dj en producer. Hij produceerde onder meer voor de populaire rapper en zanger Frenna.

Door Roel Janssen

Martina werd zondagavond rond 21.30 onder vuur genomen bij metrostation Coolhaven. Hulpverleners hebben hem nog gereanimeerd, maar het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Donkere vluchtauto

Er is nog niemand aangehouden. Volgens de politie is het nog niet bekend of er één of meerdere verdachten zijn. Ooggetuigen zagen een donkere auto wegrijden na de schietpartij. Het onderzoek is in volle gang en ook zijn camerabeelden veiliggesteld. Over een motief is nog niets bekend.

Ripdeal

Siki Martina groeide op in Rotterdam-IJsselmonde. In een interview met AD zei hij vorig jaar over zijn jeugd: ‘Terugdenkend aan die periode in mijn leven, zie ik de overvallen, schiet- en steekpartijen in de bosjes van IJsselmonde nog helder voor me. Als kind kwam je vanzelf in het criminele circuit terecht. Mijn buurjongen zat erin, dus ik ook.’

Martina raakte in het verleden betrokken bij een ripdeal en moest naar eigen zeggen ‘rennen voor zijn leven’ omdat er iemand ‘met een vuurwapen stond te zwaaien’. Hij vertrok daarop naar zijn vader in Curaçao. ‘Als ik in die periode in Nederland was gebleven, dan was het slecht met me afgelopen.’

Muziek

Siki Martina was actief als dj en producer. Hij werkte samen met o.a. Frenna en deed liveshows met rapper SXTEEN. Ook speelde hij vroeger in een brassband.

Op sociale media betuigen verschillende vrienden, kennissen en artiesten hun ongeloof over zijn overlijden. Het slachtoffer laat een vriendin (zangeres Sarita Lorena) en twee kinderen achter.