Dode Alkmaar: mogelijk overdosis

De politie in Noord-Holland vermoedt dat de man die vrijdag dood werd achtergelaten in recreatiegebied Geestmerambacht bij Alkmaar is overleden door een overdosis drugs. Het Nederlands Forensisch Instituut heeft een voorlopige sectie gedaan.

Hartspierschade

Daaruit komt volgens de politie naar voren dat het overlijden van de 29-jarige man kan worden verklaard door hartfunctiestoornissen ten gevolge van hartspierschade. Het NFI doet nu nader onderzoek naar de oorzaak van de hartspierschade. Mogelijk was er sprake van een overdosis verdovende middelen. De man is waarschijnlijk overleden in een woning aan de Willem Kalfstraat in Alkmaar.

Wegmaken

Alle mogelijke scenario’s worden nog nader onderzocht maar op dit moment is er onvoldoende tegen de verdachten om ze vast te houden voor betrokkenheid bij de dood. Zij worden op dit moment verdacht van het wegmaken van een lijk. Het zijn om drie mannen van 26, 43 en 47 jaar uit Alkmaar en Heerhugowaard. Een vierde verdachte is maandag aangehouden. Dit betreft een 42-jarige man uit Alkmaar. Zij worden alle vier donderdag voorgeleid aan de onderzoeksrechter voor het wegmaken van een lijk. Deze rechter beslist over de voorlopige hechtenis.
De politie kreeg vrijdagochtend rond 09.50 uur een melding dat een man in een busje geladen zou worden op de Willem Kalfstraat in Alkmaar. In recreatiegebied Geestmerambacht werd een lichaam aangetroffen. Het busje werd op de N245 staande gehouden, de bestuurder is aangehouden. Direct na de vondst van het lichaam werd op (social) media gesuggereerd dat de ledematen ontbraken en het lichaam verminkt was. Deze geruchten zijn niet waar.