Dode in Arnhem is transgender (UPDATE)

Het dodelijk slachtoffer van het misdrijf in de Arnhemse Van Oldenbarneveltstraat is vermoedelijk een 32-jarige transgender met vrouwelijke lichaamskenmerken, zegt de politie. Het onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer is nog niet afgerond.

Enkele dagen

Wel is al duidelijk dat het niet de bewoner is van het pand. De politie in Arnhem is vrijdag een grootschalig rechercheonderzoek gestart. De eerste indruk van de politie is dat er sprake is van een misdrijf. Na de vondst van het lichaam is het huis en de directe omgeving afgezet voor sporenonderzoek. Dit zal zeker nog enkele dagen duren, tot die tijd blijft de afzetting ook gehandhaafd en zal de PD-unit bij het huis blijven staan.

Sectie

Zaterdag wordt sectie verricht op het lichaam. Daaruit zal ook de doodsoorzaak moeten blijken. Ondanks diverse geruchten dat er bij dit misdrijf zou zijn geschoten is daar tot op heden niet van gebleken, zegt de politie.

Een bezoeker van de woning vond de dode en belde de politie. In en rond het huis heeft de politie vrijdag goederen in beslag genomen.