‘Slachtoffer schietpartij Zwolle is eigenaar van beveiligingsbedrijf’

‘Slachtoffer schietpartij Zwolle is eigenaar van beveiligingsbedrijf’

Bij een supermarkt in Zwolle is aan het einde van de woensdagmiddag iemand doodgeschoten. Het gebeurde op een parkeerplaats langs de Rijnlaan tegenover een vestiging van de Aldi. Vanuit meerdere bronnen komt de informatie dat het slachtoffer de 44-jarige eigenaar is van een beveiligingsbedrijf in Zwolle, dat onder meer voor PEC Zwolle werkt. Er is ook een 42-jarige verdachte opgepakt.

(Beeld persbureau Heitink)

Kogelgaten

De schietpartij vond plaats rond 16.45. De politie bevestigd dat hierbij een dode is gevallen, een 44-jarige man uit Zwolle. Er is te zien dat een SUV kennelijk van de zijkant is aangereden door een Mercedes. In onder meer de voorruit van de SUV zijn zeker zes kogelgaten zichtbaar, meldt het AD. De politie heeft aan een verslaggever van RTV Oost gezegd dat er in de omgeving een persoon is aangehouden. De politie bevestigt dit. Het gaat om een 42-jarige man, ook uit Zwolle.

De gebeurtenis vond plaats in de Zwolse wijk Aa-landen, waar een arrestatieteam op locatie verscheen. De brandweer plaatste zichtschermen rondom de grijze auto. Er is een groter gebied in de omgeving afgezet. De forensische opsporing kwam rond 18.15 ter plaatse.

Beeld van de voertuigen betrokken bij het schietincident in Zwolle.

Aanhouding

Later op de avond meldt een verslaggever van RTV Oost ook dat de identiteit van zowel slachtoffer, als die van de verdachte bekend is. Het zou gaan om een bewoner van de Welle in de wijk Aa-landen. Enkele straten verder is de Aldi, met de plaats delict.

Het slachtoffer zou de 44-jarige eigenaar zijn van een Zwols beveiligingsbedrijf, die onder meer de beveiliging bij PEC Zwolle doet en bij poppodium Hedon. Het zou gaan om Peter Bloemink van Bloemink Security & Crisisondersteuning. Zijn naam wordt door meerdere bronnen genoemd, maar is nog niet bevestigd door de politie.

Lees verder onder de Tweet.

De krant De Stentor meldt dat veel mensen getuige waren van het incident. ‘De grijze auto met de kogelgaten zou zijn klemgereden en in de zijkant door de zwarte Mercedes geramd. Beide voertuigen raakten hierdoor beschadigd, de wagen met de kogelgaten eindigde tegen een luchtalarmmast. Zeker vijf gaten zitten rechtsboven in de voorruit, een ander juist aan de linkerzijde, is op beelden te zien.’