Dode bij schietpartij in Vlaardingen (UPDATE4)

Bij een schietpartij in Vlaardingen is woensdagavond een man doodgeschoten. De 26-jarige man uit Vlaardingen is rond 20.15 zwaargewond gevonden op de Patrimoniumdwarsstraat. Hij is ter plaatse overleden. Het slachtoffer heet Abdul of “Appie”, een man van Marokkaanse komaf. De politie heeft op een verdachte geschoten, deze is zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht.

(beeld JBMedia)

Telefoontjes

Omstreeks 20.15 kreeg de politiemeldkamer meerdere telefoontjes van bewoners uit de Patrimoniumdwarsstraat in Vlaardingen over een schietpartij. Het gebeurde niet ver van een politiebureau dus agenten waren snel ter plaatse.

In de directe omgeving van het slachtoffer zagen agenten een man staan die voldeed aan het signalement dat getuigen kort daarvoor aan agenten hadden verstrekt. De man maakte zich uit de voeten en werd door agenten achtervolgd in de Potgieterstraat. De man weigerde gehoor te geven aan de sommatie om te blijven staan. Daarop is een waarschuwingsschot gevolgd waar de verdachte niet op reageerde.

Hierna is er gericht op de verdachte geschoten waarbij de man gewond raakte. Of er een vuurwapen is gevonden is nog onbekend.

Overigens waren er volgens getuigen nog andere mogelijk betrokkenen ter plaatse, die zich hebben verwijderd.

Identiteit

Over de identiteit van neergeschoten verdachte is nog niets bekend. De burgemeester van Vlaardingen heeft in de media gezegd dat dat de man niet zwaargewond zou zijn.

De advocaat van de verdachte, Michel van Stratum, reageert: ‘Belachelijk om te ontkennen dat hij zwaargewond is. Er is nu een operatie van meer dan drie uur nodig. Hij kon nog niet worden verhoord. Laat de burgemeester eerst de feiten en het onderzoek afwachten.’

Medewerkers van de Forensische Opsporing startten een groot onderzoek. De straat werd daarbij voor publiek en omwonenden afgesloten. Er is door de politie een team grootschalige opsporing gestart.

Zoals te doen gebruikelijk stelt de Rijksrecherche een onderzoek in naar het vuurwapengebruik door de politie.