‘Dode Nederlander in Panama werd achtervolgd’

De Nederlander die afgelopen week in Panama werd vermoord, is mogelijk achtervolgd voor hij werd doodgeschoten. Dat melden Panamese media. Het zou gaan om de 28-jarige Halid Jafatts. Er kwam ook een 49-jarige Panamees om het leven; dat de lokale DJ Luis González Lapenta zijn geweest.

De DJ kwam stond voor de club waarvoor de schietpartij te roken, toen een KIA kwam aan gescheurd. De KIA, waarin Jafatts met een bijrijder zou hebben gezeten, botste op een pand in de straat. De auto zou zijn achtervolgd door een Suzuki Grand Viatra, waarin drie personen zaten. Vanuit deze auto is negen keer geschoten.

Jafatts zou achter het stuur van de KIA hebben gezeten. Hij kwam bij de schietpartij om het leven; de bijrijder Isaan Briddine werd drie keer geraakt maar overleefde de aanslag. De DJ die buiten stond te roken, kwam ook om het leven.

De Suzuki van waaruit werd geschoten, zou zijn gestolen. De auto is inmiddels uit een rivier gevist waarin hij was gedumpt.

Volgens de Volkskrant waren de twee mannen met een derde man in Panama. Ze zouden op doorreis zijn naar Colombia, en in een vijfsterrenhotel verblijven. Wat er met de derde man is gebeurd is onduidelijk; de manager van het hotel zegt in de krant dat hij zich niet meer in het hotel heeft laten zien.