Dode steekpartij Bijlmer is Jay-Ronne Grootfaam (rapper TrappyDemon)

De man die woensdag overleed na een steekpartij bij flatgebouw Florijn in Amsterdam-Zuidoost is de 18-jarige Jay-Ronne Grootfaam. Dat meldt Moordatlas en staat ook op verschillende Facebook-pagina’s. Grootfaam was als rapper actief onder de naam RS (TrappyDemon) en maakte muziek in het drill rapgenre.

Van achteren aangevallen

Grootfaam werd dinsdagavond rond 19.15 bij flatgebouw Florijn neergestoken en overleed een dag later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Hij zou in zijn rug zijn gestoken en had naar verluidt problemen met enkele mensen in Kraaiennest (de Bijlmer). Een tweede slachtoffer raakte lichtgewond en kon ter plekke worden behandeld. De politie is op zoek naar twee relatief kleine verdachten die donkere kleding en een capuchon op hun hoofd droegen.

Drill music

Jay-Ronne Grootfaam was sinds vorig jaar actief als rapper onder de naam RS (TrappyDemon) en maakte nummers in het genre drill music, een gewelddadige vorm van rap die in 2010 overwaaide vanuit Chicago naar Zuid-Londen. In onderstaande videoclip No Hook die in juli 2018 op YouTube verscheen van RS en Lowkey is Grootfaam als rapper te zien. In de clip wordt met een groot mes gezwaaid.

In Londen vielen de afgelopen jaren veel doden en gewonden door steek- en schietpartijen die worden toegeschreven aan het genre UK drill, waarbij collegarappers gedist en uitgedaagd worden. Drill-rappers kleden zich meestal volledig in het zwart en dragen op foto’s vaak bivakmutsen.

Herdenking

Familie en vrienden hebben aangekondigd om donderdagmiddag een bijeenkomst te organiseren ter nagedachtenis van Grootfaam. Ze willen rond 13.00 verzamelen bij de flat Florijn waar bloemen worden neergelegd.