Dode in Zeeuws café: drie aanhoudingen (UPDATE)

De politie verhoort zondag drie mannen over het dodelijke schietincident van vrijdag in het Zeeuwse Oostburg. Daar werd een 24-jarige man rond 23.00 in een café aan de Burgemeester Erasmusstraat doodgeschoten.

Een 20-jarige man uit Zoetermeer werd zaterdag door een arrestatieteam aangehouden in een auto in Axel. Rond 17.00 uur hield de politie in Oostburg een 19-jarige man uit Breskens aan. Ook meldde zich zaterdagavond om 23.40 uur op het politiebureau in Terneuzen een 27-jarige man uit Breskens. De drie mannen worden zondag verhoord. Twee andere mannen die waren aangehouden, bleken niks met het schietincident te maken te hebben en zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit en roept direct betrokkenen op om zich vrijwillig te melden op een politiebureau. De politie is bezig om getuigen te horen en met het sporenonderzoek. De plaats van het incident is ook zondag nog afgesloten voor sporenonderzoek. Zondag wordt door het Nederlands Forensisch Instituut sectie op het lichaam van het slachtoffer verricht.

UPDATE: Zondag zijn nog twee mensen aangehouden in verband met het dodelijke schietincident. Rond 15.00 uur is in Etten-Leur door het arrestatieteam een 16-jarige jongen uit Groede aangehouden. Ongeveer om dezelfde tijd werd in Breskens een 21-jarige jongeman uit deze plaats aangehouden.