Dodelijke achtervolging eindigde in de voortuin (VIDEO)

Uit informatie die de politie dinsdagavond vrij heeft gegeven blijkt dat aan de moord op Limburger Sven Prins (30) op 25 september 2015 een korte achtervolging met twee auto’s vooraf ging.

 

Kennis

Op die vrijdagavond vonden bewoners in hun tuin aan de Heerenweg in Heerlen een stervende man aan. Sven Prins (30) uit Brunssum blijkt even daarvoor in zijn blauwe Kia Picanto honderden meters te zijn achtervolgd en ook beschoten door de inzittenden van een Volkswagen Golf GTI. Prins zat met een kennis in de auto. Hij is bij de kruising van de Torenstraat en de Reinstraat voor het eerst onder vuur genomen. De achtervolging tussen de twee auto’s duurde 300 meter.

Bekende

De fatale schoten vielen voor de ogen van de bezoekers van het plaatselijke Griekse restaurant. De daders scheurden weg en Prins vluchtte zwaargewond uit zijn auto. Hij belandde in een voortuin vlakbij de rotonde aan de Heerenweg in Heerlen.

Kort na het incident is Golf GTI geheel uitgebrand terug gevonden in Houthalen in België.

Prins was een bekende van de politie. De politie vroeg gisteravond informatie over mogelijke conflicten die Sven Prins had.