Doelwit aanslag Oss aangehouden

De weduwe van de in 2008 op de A73 vermoorde wiethandelaar Hans van Geenen blijkt vorige week vrijdag te zijn opgepakt op verdenking van een nog onbekend strafbaar feit. Dat schrijft het Brabants Dagblad op grond van een betrouwbare bron. De vrouw zit in volledige beperking.

Aanslag

De 36-jarige verdachte Bianca van der H. is eigenaresse van een rijschool en moeder van drie kinderen. Twee jaar gelden ontsnapte ze ternauwernood aan een moordaanslag in haar huis in Oss. Juist deze week maakte de politie bekend dat er een verdachte is opgepakt voor die aanslag in april 2015. De verdachte is een zwakbegaafde 45-jarige man uit Heerlen, die in een tbs-kliniek in Venray zat.

De advocaat van de vrouw wilde aan het Brabants Dagblad geen commentaar geven.

Berghem

De politie gaat ervan uit dat de vrouw vorig jaar juli het eigenlijke doelwit was van een aanslag in Berghem. Daar werd een 28-jarige vrouw uit Oss op de parkeerplaats van zalencentrum De Merx door haar hoofd geschoten. Zij bracht het er met een lichte verwonding vanaf. Bianca van der H. was wel aanwezig die avond in het zalencentrum.